Du er her

Debattert

 • Nesten medskyldig – Kirken er på grensen til å være medskyldig i nye overgrepssaker hvis de får vite om overgrep uten å si ifra til politiet. De kan ikke vite om dette er flere overgrepstilfeller eller ikke.
  Psykolog Jim Aage Nøttestad i Adresseavisa 11. april
 • Gjorde gyldig Georg Müller stadfesta denne mannen si historie, og gjorde den gyldig som sanning. Ved det skrittet gjorde han noko mange andre ikkje gjer. Dei fleste som vert tekne for seksuelle overgrep nektar, og freistar å gjere offer til ein løgnar.
  Psykolog Inge Nordhaug i Bergens Tidende 10. april
 • Prepubertalt – Teologisk sett er institusjonen en «mans world», hvor Gud er far, sønn og den mannlige ånd. Den eneste ideelle og ærbare kvinneskikkelsen er moren eller jomfruen, som er forbudte objekter for seksuell fantasi, sier han. Her blir menn sett opp til, og gutter blir dyrket som kirkens framtid. Institusjonen er i et prepubertalt stadium av psykoseksuell utvikling.
  forskning.no siterer psykologen Richard Sipe 10. april
 • Sølibatet I Psykolog Huan Nguyen som har bistått i forbindelse med overgrepssaken mot Georg Müller, mener sølibat kan være en medvirkende faktor til overgrep. Men han synes det blir for enkelt å forklare problemet bare med dette.
  Dagbladet 9. april
 • Sølibatet II – Jeg har aldri hørt om noen som har blitt pedofil av å leve i sølibat. Det tror jeg ville overraske psykologene. – Det er gode sider ved sølibatet og det er, for oss som er prester, vanskelige sider ved sølibatet. Jeg står fast ved mitt eget valg.
  Biskop Bernt Eidsvig på tv2.no 9. april
 • Homofili – Man kan få hjelp til å fungere seksuelt slik at man lærer å tørre å forholde seg til jevnaldrende. Kirken må erkjenne at homofili er en problematikk som må tas opp. De bør gi et tilbud til homofile prester og ha mer åpenhet rundt dette. Men det kommer vel Vatikanet neppe til å gjøre.
  Psykolog Thore Langfeldt til Dagbladet Magasinet på nett 8. april

Engasjert?

Vær med å bidra til utviklingen av norsk psykologi. Tidsskriftet ønsker debatt om alt fra metoder, ideologi, fagetikk, og utdanning, til helsepolitikk, lønns- og fagpolitiske spørsmål og aktuelle samfunnstemaer.

Send ditt bidrag til:

redaksjonen@psykologforeningen.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 47, nummer 5, 2010, side

Kommenter denne artikkelen