Du er her

Debattert

Rock mot psykiatri

 • Rockesangeren [Hank von Helvete] kjører for tiden rundt i en bil med klistremerket «Stop psychiatry from killing children», og har ifølge VG en manager/livvakt som er tilknyttet organisasjonen Citizens Commision on Human Rights, som ble stiftet av scientologikirken i USA.
  Haugesunds avis 9. juni 2009
 • – De har kjørt rundt i en svart bil på sykehusområdet, hvor det visstnok står skrevet «psykiatrien dreper barn» på bilen. De deler også ut materiell. Jeg har fått ett av disse heftene, som har overskriften «psykiatri begår bedrageri». Det er et magasin som jeg oppfatter som fiendtlig innstilt til psykisk helsevern og den virksomheten vi driver i det offentlige helsevesenet, sier direktør for psykisk helse ved Sykehuset Asker og Bærum og professor i psykologi, Bjørn Rishovd Rund.
  VG 12. juni 2009
 • En rekke fremtredende fagpersoner står raskt frem i media når noen pasienter reagerer negativt på slagordene som står på en bil som Hank von Helvete kjører rundt med på sykehusområdet – men svært få fagpersoner står frem i media og støtter oss pasienter når vi sier at vi reagerer negativt på psykiatriens tvangsinnesperringer, tvangsmedisineringer med piller, tvangsstikking med sprøyter og annen tvangspsykiatrisk virksomhet.
  janolaf.wordpress.com
 • – Som tidligere psykiatrisk pasient og Turboneger fan synes jeg dette er synd og også forkastelig. De kommer ikke med noen faktiske fakta, men propaganda av verste sort.
  Kommentar fra anonym på brumlefant.blogspot.com 12. juni
 • – Ifølge Ballos egen bok så var hun flere ganger innlagt på psykiatrisk sykehus og fikk medikamenter. Det er denne behandlingen som tar liv, ikke en personlighetstest, sier Dyvik Husby. … SV-politikeren mener det er åpenbart at Turboneger-stjernen nå lar seg bruke av scientologene.
  Dagbladet 13. Juni

Meldt

Her ønsker vi korte innspill på SMS eller e-post – for eksempel ris og ros til oss, innspill til nye eller pågående debatter, kommentarer til noe som har stått på trykk andre steder i Tidsskriftet, eller til aktuelle samfunns-spørsmål.Send SMS til 97 70 18 31.E-post redaksjonen@psykologforeningen.no

Engasjert?

Vær med å bidra til utviklingen av norsk psykologi. Tidsskriftet ønsker debatt om alt fra metoder, ideologi, fagetikk, og utdanning, til helsepolitikk, lønns- og fagpolitiske spørsmål og aktuelle samfunnstemaer.

Send ditt bidrag til:

redaksjonen@psykologforeningen.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 7, 2009, side

Kommenter denne artikkelen