Du er her

Debattert

Barnehagen for de minste?

 • Jeg kan vanskelig se at de minste barnas tilknytningsbehov kan tilfredsstilles fullt ut i en barnehagesituasjon, sier Lars Smith.
  Apollon, 5. mars
 • – Små barn har godt av å være i barnehage. De voksne er emosjonelt til stede for barna og jeg opplever også at de knyttes fort opp mot dem.
  Fagkonsulent i Marienlyst barnehage,Bente Johnsen i Aftenposten 5. mars
 • Psykologspesialist Joachim Haarklou advarer foreldre mot å sende ettåringene i barnehagen.
  Aftenposten 5. mars
 • Professor i pedagogikk, Stein Erik Ulvund, sier at vi ikke må skremme foreldrene til å tro at dette ikke er bra for barna.
  TV2.no 6. mars
 • Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) mener de som advarer mot å sende ettåringer i barnehage, er helt på viddene.
  ABC-nyheter 8. mars
 • Vi betviler sterkt at det faktisk finnes grunnlag for å uttale seg så skråsikkert, så kategorisk og så fordømmende på dette ømtålige området.
  Leder i Aftenposten 8. mars
 • Solhjell ber en av Norges mest anerkjente eksperter på barns psykologiske utvikling om ikke å si hva han mener, fordi det kolliderer med Regjeringens politikk! Og fordi det kan gi foreldre «dårlig samvittighet».
 • Hva slags holdning til kunnskap er dette? Attpåtil fra landets kunnskapsminister.
  Simen Tveitereid i Aftenposten 10. mars

Slag og tilgivelse

 • – Det første slaget kan tilgis. Det ligger både styrke, kjærlighet og raushet i å tilgi dersom det hos den som slo foreligger en vilje og evne til å endre den destruktive atferden.
  Kristin Spitznogle, VG 7. mars
 • Psykolog Kristin Spitznogles utspill om at det er greit å tilgi mannen den første gang han slår, kan bli brukt til å legitimere vold mot kvinner, frykter Inga Marte Thorkildsen (SV).
  VG 8. mars
 • Vi som jobber tett på denne problematikken vet at virkeligheten aldri er så sort og hvit som enkelte av politikerne her kategorisk forsøker å få det til å høres ut som, sier Spitznogle.
  VG 8. mars
 • Hun hevder å ha jobbet med voldsproblematikk. Vel, det er mange som jobber med det og jeg tror de fleste med erfaring innenfor dette vil mene noe helt annet enn Spitznogle.
  Debatt på forfatterbloggen 8. mars
 • Spitznogle selv sier hun er feilsitert, og at det hun sa var at det første slaget kan tilgis forutsatt at den som har slått erkjenner sitt ansvar, søker profesjonell hjelp og endrer sin destruktive atferd. Dette nyanserer jo bildet en hel del.
  Tor Levin Hofgaard på presidentbloggen

 

 

Meldt

Her ønsker vi korte innspill på SMS eller e-post – for eksempel ris og ros til oss, innspill til nye eller pågående debatter, kommentarer til noe som har stått på trykk andre steder i Tidsskriftet, eller til aktuelle samfunns-spørsmål.Send SMS til 97 70 18 31.E-post redaksjonen@psykologforeningen.no

«Hipp hurra for spennende og viktig debatt fra Fagerhaug og Madsen om psykologien, individualismen og samfunnet.»

C. Wilberg

At appellére

til Fornuften

er Verdens største

Slag i luften

Piet Hein

Misantropisk gruk sendt inn av Ketil Østvold som kommentar til debatten etter fagessayet «7 løgner om psykoterapi» av Oddli og Kjøs

Engasjert?

Vær med å bidra til utviklingen av norsk psykologi. Tidsskriftet ønsker debatt om alt fra metoder, ideologi, fagetikk, og utdanning, til helsepolitikk, lønns- og fagpolitiske spørsmål og aktuelle samfunnstemaer.

Send ditt bidrag til:

redaksjonen@psykologforeningen.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 4, 2009, side

Kommenter denne artikkelen