Du er her

Debattert

St. Thomas og de 52 psykologene

Musikeren St. Thomas døde 31 år gammel av en kombinasjon av reseptbelagte medisiner. Han var hele tiden åpen på at han slet psykisk. Foreldrene fortalte at de fant 52 avslag fra psykologer hjemme hos sønnen. Saken ble slått opp i mange medier. Utdragene nedenfor er sakset fra kommentarer på www.kjendis.no:

  • Offentliggjør navnene på de 52 psykologene som gav ham avslag!
  • Det er ikke psykologens feil at han/hun har full pasientliste. Er det fullt, så er det fullt! Skyld heller på politikerne som vil bygge ned velferds- og helsemodellene våre og ikke vil bidra til at flere psykologer får offentlig avtale.
  • Mannen hadde 52 avslag fra psykiatrien. Da er det ikke mangel på psykiatere som er problemet, ei heller lønningene deres; men kompetansenivået blant dem.
  • Selv har jeg hatt problemer siden 3-4 års alderen, men fikk først behandling i en alder av 34 år etter kraftig pågang til den psykiske helsetjenesten fra både min mor og meg selv.
  • Det er nå på høy tid å stille legitime spørsmål ved hvilke kvalifikasjoner mange psykologer i dette landet har! Det er ikke holdbart og heller ikke enkeltilfeller når 52 psykologer tydelig ikke forstår en fortvilet pasient!
  • Så lenge somatikken har såpass mye høyere status enn psykiatrien blir skandaler som dette bare blaff. […] Mange av pengene i opptrappingsplanen for psykisk helse har forsvunnet inn i somatikken. Og det er det ingen som roper om, for å fikse et hjerte er jo å så mye viktigere enn å fikse en psyke.
  • Det [var] helt umulig få til noen avtaler med en psykolog. Det kommunale opplegget […] var bare en vits, de var overarbeidet og uintresserte.

Engasjert?

Vær med å bidra til utviklingen av norsk psykologi. Tidsskriftet ønsker debatt om alt fra metoder, ideologi, fagetikk, og utdanning, til helsepolitikk, lønns- og fagpolitiske spørsmål og aktuelle samfunnstemaer.

Send ditt bidrag til:

redaksjonen@psykologforeningen.no

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 46, nummer 2, 2009, side

Kommenter denne artikkelen