Du er her

Boknytt

Publisert
8. mai 2012

Rune Belsvik | Dustefjerten og den store sommarferieturen, Cappelen, 2003

Sommaren er komen til det vesle landet ved bekken, og det er tid for sommarferieturen. Dustefjerten pakkar. Andungen gler seg til å dra av garde. Kavringreven vil til fjells. Oktava vil dra ned langs bekken, og Bollefisen vil ikkje vera med i forteljinga.

Sverre Henmo | Ha deg vekk! Gyldendal, 2011

Da Jon skal gå alene hjem fra skolen, møter han en sint gutt. Jon blir redd og begynner å gå en omvei, men en dag er den sinte gutten der også.

Stian Hole | Garmanns sommer, Cappelen, 2006

I morgen skal Garmann begynne på skolen. Han gruer seg, og han prøver å finne ut om de voksne også gruer seg til noe. En fortelling om noe som snart skal ta slutt og noe nytt som skal begynne.

Nicolai Houm | Når alle sover, Gyldendal, 2011

Om natten når alle sover kommer Boba og ødelegger hele byen. Deretter dukker Lille Fetir Lutemann opp og reparerer alt før noen våkner. Men en dag blir han skadet, og menneskene i byen våkner til et kaos de aldri har sett maken til.

Henrik Hovland | Johannes Jensen føler seg annerledes, Cappelen Damm, 2003

Johannes Jensen føler seg annerledes hele tiden. Kanskje er det halen, tenker han. Ingen andre har en hale som min. Johannes Jensen bestemmer seg for å binde halen opp, men det er både vondt og vanskelig å gå med halen mellom beina. Heldigvis treffer Johannes Jensen Doktor Fjeld.

Tine Mortier | Marie og de viktige tingene, Ominpax, 2011

Marie og bestemor er bestevenner. De liker de samme tingene, men en dag skjer det noe med bestemor, og nå kan hun ikke snakke lenger. Marie er den eneste som skjønner hva bestemor sier, og da bestefar dør, skjønner hun at bestemor vil se han en siste gang.

Lisa Aisato | Odd er et egg, Gyldendal, 2010

Syv år gamle Odd er en engstelig og ensom gutt, for hodet hans er et egg. Når klassekameratene spør om han vil leke sier han nei, for han er redd for at hodet skal knuses. Da han treffer den tøffe jenta Gunn, får han endelig noen å leke med. Men neste dag er Gunn borte, og Odd begynner å lete.

Lisa Aisato N’Jie Solberg | Mine to oldemødre, Gyldendal, 2008

Hvordan er det å vokse opp med én oldemor i Norge – og én i Gambia? En norsk oldemor kan man sitte på fanget til og spise kaker hos. En gambisk oldemor på bilde i stua og på sprakete telefonlinje kan man drømme om.

Kari Tinnen | Ulla hit og dit, Gyldendal, 2010

Rundt jul skjer det tre viktige ting i Ulla Nilsen Olsens liv. Hun mister en tann, hun brekker en arm, og mamma og pappa flytter fra hverandre. Og nå er hun potte sur, så klart. Er det noe Ulla hater, så er det at ting er nytt og annerledes.

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 49, nummer 5, 2012, side

Kommenter denne artikkelen