Du er her

Klassisk psykologi oppdatert

KNYTTET SAMMEN Tobindsverket til Lars Smith, Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson. gir forbedret innsikt. i tilknytning og. relasjonsbrudd i tidlig. barndom, mener vår anmelder. Foto: Heléne Grynfarb/NTB Scanpix

Forfatterne lykkes med å integrere den historiske og moderne forståelsen av tilknytningsfeltet. 

Publisert
4. januar 2021

Fagbokforlaget har gitt ut to bind under tittelen Barn og relasjonsbrudd av forfatterne Lars Smith, Ida Brandtzæg og Stig Thorsteinson. Bind I (177 sider) har mellomtittelen «Makroseparasjoner» og er en revisjon av en tidligere utgave av Lars Smith. Bind II er nytt og har 367 sider. Det har mellomtittelen «Mikroseparasjoner». Begge bind har undertittelen «Tilknytningsbasert forståelse, utredning og behandlingstiltak.» 

Begrepene mikro og makro fungerer som samlebetegnelse for henholdsvis hverdagslige samspill og mer gjennomgripende separasjoner, som adopsjon og fosterhjem. Til sammen bidrar disse to bøkene til en forbedret innsikt i tilknytning og relasjonsbrudd i tidlig barndom. 

Du må være abonnent eller medlem av Psykologforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 58, nummer 1, 2021, side 68-70

Kommenter denne artikkelen

Borge, A.I.H. (2018). Resiliens – risiko og sunn utvikling. 3.utgave. Gyldendal. 

Bronfenbrenner, U. (1979). Contexts of child rearing: Problems and prospects. American Psychologist, 34(10), 844–850. 

Kanner, L. (1957). Child Psychiatry. Third Edition, First Printing. Blackwell Scientific Publications.