Du er her

Litt magisk

Hedvig Montgomerys bøker om oppdragelse er lette å lese, men står tungt i faget.

Publisert
3. januar 2020

Hedvig Montgomery var den første psykologen jeg hørte om som jobbet med reality-tv. Den gangen, for 20 år siden, lurte jeg på hvem hun var, og om psykologer kunne holde på med den slags. I dag lurer ingen lenger på hvem hun er, og diskusjonen handler nå om ekte terapi kan vises på tv eller ikke.

Forfatterskapet hennes går inn i rekken av andre faglig sterke forfattere som formidler psykologisk kunnskap på en anvendbar og tilgjengelig måte. Jeg liker det! For la oss være ærlige, de fleste av oss sitter igjen med mer kompetanse etter å ha lest en god sakprosabok enn etter å ha lest en tørr lærebok. I alle fall er det mye mer sannsynlig at man leser en popularisert fagbok helt ferdig.Foreldremagibøkene utgjør en serie på fem. Så langt har hun kommet med fire av bøkene, som alle tar for seg hvordan du kan være en god forelder: Miraklenes tid (0-2 år), Barnehageårene (2-6 år), Foreldremagi og Skoleårene (6-13 år). De fire bøkene lover syv enkle steg for å lykkes med oppdragelsen i en gitt alder. Foreldremagi er en oppsummering av hovedtemaene og tar kortfattet for seg hvert alderstrinn.

Du må være abonnent eller medlem av Psykologforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 57, nummer 1, 2020, side 62-63

Kommenter denne artikkelen