Du er her

Når sjelesorg, terapi og veiledning krysser spor

IMPONERENDE Tor Johan Grevbos (bildet) bok er et imponerende arbeid med stor nytteverdi også tverrfaglig, der sjelesorg terapi og veiledning krysser spor, skriver Gry Stålsett. Foto: Fartein Rudfjord

Hvordan kan vi forstå mer av hvordan vi møter et menneske i sjelesorg til forskjell fra i terapi? Tor Johan Grevbo ønsker å gi en tverrfaglig avklaring.

Publisert
3. august 2018

TOR JOHAN GREVBO har arbeidet ved Høyskolen Diakonova i Oslo og som professor ved Det Teologiske Fakultet i København. Særlig kjent er hans tidligere utgivelse Sjelesorgens vei. En veiviser i det sjelesørgeriske landskap-historisk og aktuelt (2006). Årets bok, Sjelesorg i teori og praksis er både en lærebok og et oppslagsverk. Forfatteren presenterer ulike sjelesørgeriske tradisjoner, og skriver grundig om nødvendig basiskompetanse. Han presenterer etiske rammer for sjelesorgsamtalene, og gir pedagogiske råd for nybegynnere, for eksempel om forskjellige typer spørremåter. Han belyser også betydningen av kultursensitivitet, og byr på samtidsanalyser.

Etter hvert kapittel er det oppsummerende spørsmål som egner seg godt for læring og samtalegrupper. Forfatterens stemme, synspunkter og posisjonereringer i fagfeltet kommer tydelig frem, slik at deler av boken får et faglig essayistisk preg.

Du må være abonnent eller medlem av Psykologiforeningen for å lese videre.

Ikke abonnent? Få 12 papirutgaver og ubegrenset tilgang til alle digitale utaver for 1495 i året

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 56, nummer 8, 2018, side 700-701

Kommenter denne artikkelen