Du er her

Hjertets radio

Podkastens verden har inntil nylig vært noe mystisk for meg. Det har vært noe som andre driver med. Da jeg skjønte at denne verden er tilgjengelig for meg også, og bare et tastetrykk unna, ble jeg ivrig. En kollega av meg tipset meg om en podkast som heter «The Heart».

«The things you whisper. The things you do in the dark… or light. The things you feel but you don’t know how to name. This is a radio show about all of those things», står det blant annet i beskrivelsen til podkasten, og episodene er alle merket med en «E». Jeg tror det betyr at man ikke kan være for bløthjertet hvis man skal lytte til «The Heart». Det er, slik jeg opplever det, en unorsk verden som åpenbarer i denne podkasten. De snakker om sex, og de hvisker om sex. De snakker om kjærlighet og om tap og lengsler. De tegner nære psykologiske portrett om mennesker som gjennomgår store endringer, som å skifte kjønn eller seksuell legning. Noen av episodene er lange, mens andre er korte. Felles for dem alle er at de fremstår ekte og ujålete. I alle fall menneskene som portretteres. Lydeffektene kan til tider være litt påtrengende, men jeg synes stort sett det er innenfor. «Beauty is pain» er en av episodene som skiller seg ut, den forteller om hvor vanskelig det er å være menneske. Om hvor sårbare vi er, og om hvor viktig der er for oss å høre til og kjenne oss verd å elske.

«It’s about the triumphs and the terrors of human intimacy, the bliss and banaliy of being in love and the wild diversity of the human heart».

Du finner «The Heart» på iTunes, et sted i podkastens vidunderlige verden. Eller her: www.theheartradio.org

Anbefalt av Catrin Sagen, privatpraktiserende psykolog og parterapeut

Teksten sto på trykk første gang i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 7, 2015, side 625

Kommenter denne artikkelen